606 685 141 info@hgdisseny.com

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà, l’Arxiu Històric de Girona, el Museu del Joguet de Catalunya i la Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana han produït una exposició i un catàleg per commemorar el 110è aniversari de la primera Conversa pedagògica promoguda pel mestre de Camallera, Silvestre Santaló.

A principis del segle passat, els mestres de les escoles rurals empordaneses es van mobilitzar per dur a terme tota mena d’iniciatives per a la reforma de l’ensenyament i l’educació. S’agruparen en associacions professionals, editaren revistes de magisteri on exposar les seves experiències amb la voluntat de compartir, i també promogueren activitats amb escoles veïnes. Van ser mestres a favor de l’escola pública, digna i eficaç, a base d’intentar potenciar la seva dimensió social, convençuts que l’escola és un instrument de gran transcendència per a la societat.

HGDisseny, ha dissenyat el catàleg de l’exposició, també és nostre el disseny dels plafons i del material publicitari, així com un minisite, http://mjc.cat/exporenovaciopedagogica/ creat per a la divulgació de l’exposició.